неділю, 3 січня 2016 р.

"Що було б на Землі, якби не було математики..."


Результат пошуку зображень за запитом "математична казка"
Багато, хто вважає, що твори писати треба на гуманітарних дисциплінах, проте для математики така форма діяльності може стати в нагоді. Твори дають можливість і дитині зрозуміти навіщо ж вивчається математика, навіщо вона потрібна, де використовується. В даному випадку цей твір був домашнім завданням і діти з цікавістю виконали його. Вашій увазі пропоную твір учениці 7-го класу Лапко Аліни.
 Що було б на Землі , якби не було математики?
"Математика – цариця наук". Цей вислів у своєму житті кожен чув мабуть не раз.
Але мені здається , що не всі задумувались над тим , чи дійсно це так. Маючи трохи вільного часу, я вирішила поміркувати , а щоб сталося якби не було б математики?
 Висновки мої були невтішні. І так розпочнемо. Ми не вміємо користуватися годинником , адже там цифри , тому нікуди не встигаємо. Ми не можемо собі щось купити , адже не вміємо рахувати , просто не знаємо як це робиться. І взагалі ми б не знали , яке сьогодні число , який місяць чи рік.
У кожного є улюблене свято – це день народження , але його б не було. Наше життя могло б перетворитися на хаос. Та найстрашніше те , що без математики сталося б багато катастроф і тисячі людських жертв. Адже для будування будинків , конструювання автомобілів , літаків , кораблів , математика – найнеобхідніша. Там усе має бути точно й кожна помилка – це людські життя.
Математика приносить в наше життя порядок. Люди планують свій час. А ще – це одна з найцікавіших наук , бо можна дізнатися , що найбільше , найвище , найважче , а що взагалі най-найменше. І як писав М.В.Ломоносов «Математику вже за того любити варто , що вона розум до ладу приводить»
Лапко Аліна ( 7-Б клас)

 Хочу порадити Вам,шановні колеги:
1. Використовуйте твори на уроках математики, це розширить сприйняття учнів і збагатить ваш досвід.
2. В творах діти демонструють свої думки, діляться ними, зрозумійте аргументи і мотиви учнів.
3. Читайте кращі твори іншим дітям, але виключно з дозволу автора, він ділився саме з вами.

4. Розвивайте мову дітей, вчить їх висловлюватися усно і письмово, аргументувати свої думки.

1 коментар:

  1. Математика дійсно вкрай важлива для того, що людство продовжувало свій розвиток і не стояло на місці. Крім того, без цієї науки сама людина просто напросто перестане розвиватися.

    ВідповістиВидалити