субота, 28 листопада 2015 р.

З історії створення школи

     
     Відомо, що перша школа в Куликівці була відкрита в 1855 році. Це була двокласна церковноприходська школа, або її ще називали школою грамоти.
     У 1870 році була побудована чотирирічна земська школа. 1907 року проведено перший набір у кількості 40 чоловік до городського чотирирічного училища, яке пізніше стали називати чотирирічна вища початкова школа. 28 лютого 1919 року урядовою постановою було запроваджено безкоштовне навчання в усіх типах шкіл, навчання вперше почали проводити  на українській мові. Школа звільнена від впливу церкви. Вивчення основ наук  пов’язувалося з суспільно-корисною працею.
     У 1920 році були створені: сапожна, портняжна і столярна майстерні, кабінети: фізичний, географічний, історичний  природознавства. У школі була бібліотека в якій налічувалося 150 книг. Підручники учні одержували безкоштовно.
     В 1938 році закінчено будівництво двоповерхового будинку на дев'ять класних кімнат (бувше приміщення бібліотеки). Поряд з ним у 1957 році побудовано одноповерхове приміщення.
     У 1976 році навчання розпочалося у нині працюючому приміщенні школи. Навчання 1-3 класів проводиться в іншому приміщенні школи, фасад якого виходить на центральну площу селища.
    Школа має дві майстерні, спортивний зал, два кабінети інформаційно-комунікаційних технологій, кабінет хімії, фізики, біології, безпеки життєдіяльності, захисту Вітчизни, хореографії, майстерню з швейної справи, бібліотеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар